Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectul întârziat al unui obicei nociv: E MARELE UCIGAŞ AL FEMEILOR

Friday, 25 April 2014, 14:29 Sursă: REALITATEA.NET

Rata deceselor din cauza cancerului pulmonar, în rândul femeilor, va creşte cu 8% până la sfârşitul anului 2014, arată un raport publicat recent, în urma cercetărilor realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Milano, scrie descopera.ro.

Până la sfârşitul acestui deceniu, cancerul de plămâni va deveni forma de cancer care va face cele mai multe victime printre femei, în ţările UE. Efectul se datorează faptului că foarte multe femei au început să fumeze în anii 1960 şi 1970, la mulţi ani după ce fumatul devenise răspândit în rândul bărbaţilor.

O altă formă de cancer care apare cu frecvenţă tot mai mare este cel pancreatic, în cazul căruia s-a observat o creştere constantă, atât la bărbaţi, cât şi la femei. Specialiştii italieni prevăd că acest tip de cancer va duce la decesul a peste 82.000 de persoane în ţările Uniunii Europene, în acest an. Prognosticul pentru acest tip de cancer este sumbru, el având o mortalitate foarte ridicată: mai puţin de 5% dintre pacienţii cu cancer pancreatic mai sunt încă în viaţă la 5 ani după diagnosticare.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL