Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EcoFin: Romania, eșec în adoptarea măsurilor de corectare a unei abateri bugetare semnificative

Tuesday, 05 December 2017, 20:45 Sursă: REALITATEA.NET

 "România este responsabilă pentru o abatere semnificativă de la traiectoria convenită pentru atingerea obiectivului bugetar pe termen mediu", se arată într-un comunicat al Consiliului.

Potrivit estimării de toamnă a Comisiei, șoldul structural al României s-a deteriorat cu 1,1% din PIB în 2017, contrar recomandării de îmbunătățire a acestui șold cu 0,5% din PIB formulată de Consiliu în iulie 2017. Riscul, avertizează Consiliul, este ajungerea la un deficit estimat de 3,3% din PIB în 2017, ceea ce va antrena includerea României în procedura de deficit excesiv.

Creșterea cheltuielilor guvernamentale primare nete ale României au crescut la 4,9% din PIB în 2017, mult peste pragul de 3,3% stabilit de Consiliu.

Consiliul cere de la guvernul Tudose măsuri pentru a asigură o creștere nominală a cheltuielilor publice nete nu mai mare de 3,3% în 2018, reprezentând o ajustare structurală de cel puțin 0,8% din PIB, și recomanda că toate veniturile excepționale să fie folosite pentru reducerea deficitului și că măsurile de consolidare bugetară să asigure o îmbunătățire durabilă în structură cheltuielilor publice.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL