Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DIICOT confirmă oficial: probele ADN din casa lui Dincă aparţin unei singure persoane - Alexandra

Saturday, 03 August 2019, 11:43 Sursă: REALITATEA.NET

Corespondentul Realitatea TV Ionela Arcanu a afirmat că DIICOT confirmă că ancheta în jurul lui Dincă se axează pe acuzaţia de omor calificat, pentru că probele ADN prelevate arată profilul Alexandrei la casa lui. DIICOT confirmă, deci, o singură victimă, pentru că s-a identificat doar profilul Alexandrei. În momentul de faţă, nu putem discuta despre ce s-a întâmplat cu Luiza, cealaltă fată despre care Dincă susţine că a omorât-o. Aşadar, rămăşiţele de la casa lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei.

Reamintim, anchetatorii au intrat din nou, sâmbătă dimineaţă, în casa groazei din Caracal. Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, spune că părinții vor cere o expertiză internațională a rămășițelor pentru că nu își explică faptul că la acea temperatură uriașă, bijuteriile din argint ale Alexandrei au rămas intacte.

Iată comunicatul DIICOT:

"DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.
După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.
În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităților din ziua de astăzi, vom reveni cu un nou comunicat / declarație de presă și nu în ultimul rând, transmitem Condoleanțe familiei îndurerate!".

Citiţi şi:

A ars-o Gheorghe Dincă pe Alexandra? De ce experţii criminologi şi familia se îndoiesc de asta

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL