Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DESCOPERIRE! Pieliţa portocalelor conţine o substanţă VITALĂ pentru sănătate

Friday, 02 January 2015, 13:07 Sursă: REALITATEA.NET

Mai exact pielitele si cojile de portocale contin o cantitate importanta dintr-un compus numit hesperidină ce are de a reduce colesterolul rău şi hipertensiunea arterială. Mai mult, acest compus are si un rol important in lupta impotriva cancerului deoarece hesperidina împiedică dezvoltarea celulelor canceroase la plămâni.

Si cojile de portocala au cateva beneficii si intrebuintari foarte folositoare si de aceea e bine sa te gandesti de doua ori inainte de a le arunca fiindca ar fi pacat sa nu te folosesti de ele. Atentie insa: Majoritatea portocalelor care se gasesc acum in comert sunt tratate cu ceara sau chimicale pentru a rezista mai mult in magazin, e bine sa folositi portocale din culturi bio sau sa le curatati, cateva metode eficiente gasiti in acest articol

Coaja de portocală este amara dar daca portocalele sunt organice coaja poate să fie mâncată odată cu portocala. Aceasta ajută digestia, reduce infecţiile, scade colesterolul şi luptă împotriva cancerului de sân. Mai mult decât atât, coaja dă un aspect curat tenului şi poate fi adaugată în salate şi deserturi(coaja de portocale organice sau bine curatata inainte).

Cojile de portocala imbunătăţesc digestia

Datorită compoziei de fitonutrienţi şi flavonoide care te feresc de probleme gastro-interstinale, precum aciditate, arsuri, diaree sau flatulenta. În plus, dacă ai constipaţii, te pot ajuta cojile de portocale uscate şi date prin răşniţă de cafea.

Cojile de portocala parfumează aerul din camera

Câteva coji de portocale vor împrospătează aerul din camera ta. Lasă un bol cu coji de portocale în camera în care dormi şi nu veimai avea nevoie de deodorate.

Mai mult pe frunza-verde.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL