Descoperire incredibilă. Care este, de fapt, adevărata cauză a cancerului

Thursday, 23 March 2017, 22:25, Sursă: REALITATEA.NET

Majoritatea îmbolnăvirilor de cancer sunt provocate de... ghinion, susțin cercetătorii. Mai exact, de mutații întâmplătoare suferite la nivelul ADN-ului celular atunci când celulele se reproduc.

Adaugă părerea ta

Studiul arată de ce persoane sănătoase, care duc vieți sănătoase și fac totul pentru a evita afecțiunile oncologice, ajung totuși să se îmbolnăvească. Studiul este bazat pe secvențieri genetice și analize oncologice desfășurate în 69 de țări din diferite părți ale lumii și urmează unui alt studiu controversat publicat de oameni de știință de la aceeași universitate în 2015, în revista Science, care însă examina doar cazurile din SUA.

Mutațiile întâmplătoare suferite de ADN sunt răspunzătoare de cea mai mare parte a cazurilor de îmbolnăviri oncologice, spun oamenii de știință, conform agerpres.ro. ”Deși majoritatea oamenilor au aflat despre cauzele ereditare și de mediu ale cancerelor, așa cum este fumatul, puțini sunt conștienți de greșelile aleatoare care se pot produce ori de câte ori o celulă normală se divide și își copiază informația ADN în două noi celule", spun cercetătorii.