De ce nu a mai folosit Papa Francisc papamobilul românesc

Friday, 31 May 2019, 17:55 Sursă: REALITATEA.NET

Papa Francisc a plecat de la Palatul Patriarhal spre Catedrala Mântuirii Neamului în acelaşi Logan albastru cu care a plecat şi de la Aeroport, dar de data asta a urcat în faţă, pe scaunul din dreapta şoferului.

Papa Francisc nu a mai urcat în papamobil, care a fost tras iniţial în faţa Palatului Patriarhal, ci tot în Logan, unde a preferat locul din faţă, cel din dreapta şoferului și a mers cu geamul deschis, salutând oamenii de pe margine.

Serviciul de Protecție și Pază a precizat în cursul serii că papamobilul românesc, conceput la uzina Dacia, va fi folosit sâmbătă, în cadrul vizitei Papei Francisc la Miercurea Ciuc.

"Așa cum a fost stabilit în concepția de securitate, Papamobilul românesc va fi folosit mâine de către Suveranul Pontif. Papamobilul autohton a fost trimis încă de ieri la Miercurea Ciuc, unul dintre orașele vizitate de Papa Francisc", precizează SPP.

În drumul spre Patriarhie, Loganul Papei a fost flancat de 5 mașini Duster ale SPP-ului, unii dintre agenții de securitate mergând chiar în picioare pe lângă mașină în zona fântânilor de la Unirii.

La Catedrala Mântuirii Neamului, Papa Francisc a fost aşteptat de sute de pelerini şi de demnitari. Papa Francisc a ajuns în jurul orei 17,15 la Catedrala Mântuirii Neamului, unde a fost primit cu pâine și sare. Suveranul Pontif este aplaudat de miile de credincioși veniți special pentru a-l vedea pe Sfântul Părinte.

La plecarea de la Catedrala Mântuirii, Papa Francisc s-a urcat într-un papamobil Isuzu.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala "Sf. Iosif" a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

La plecarea de la Catedrala Mântuirii, Papa Francisc s-a urcat într-un papamobil Isuzu.

Cum arată papamobilul românesc pregătit pentru Papa Francisc!


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL