Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tudorache scapă de arest cu bunurile fostei soții: cauțiunea de un milion de euro a fost acoperită cu o moșie

Friday, 27 November 2020, 16:39 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

În ziua în care expira termenul pentru depunerea banilor la DNA, fostul primar al Sectorului 1 s-a dus la tribunal să-și joace ultima carte. El a cerut anularea măsurii pe care i-au impus-o procurorii.

”Diamantele, banii sunt bunuri pe care le poate avea oricine. Tudorache Daniel este despartit si divortat din `93 despre doamna despre care se face referire. Menajera DESPRE CARE SE FACE REFERIRE nu este menajera, este matusa doamnei Tudorache. Intre timp a mai fost casatorit de 2 ori. Procurorii comunica doar ce doresc dumnealor. Am cerut un termen acoperitor nu insist ca il vom duce la maxim pentru ca suntem de buna credinta si vom incerca sa ne conformăm cat mai urgent”, a declarat MIHAI DRĂGAN, avocatul lui Tudorache.

Judecătorii au respins ambele cereri. Potrivit unor surse, foștii soți Tudorache s-au înțeles să garanteze la DNA cu trei imobile ale Adinei Tudorache, în valoare de peste un milion de euro. Ea ar fi pus o condiție, însă: ca fostul ei soț să respecte regulile impuse de DNA, pentru ca ea să nu piardă bunurile. Totodată, un om de afaceri s-a prezentat cu 75 de mii de euro în numerar la Parchet.

Potrivit procurorilor DNA, din 2008 până în 2018, cât a avut funcții publice, Daniel Tudorache ar fi obținut venituri ilegale din infracțiuni. Este vorba despre sute de mii de euro. Banii ar fi fost, mai apoi, „spălați”. Anchetatorii susțin că, între 2016 și 2017, o persoană din anturajul lui Tudorache ar fi cerut de la un afacerist 10% din valoarea unui contract de servicii încheiat între firma omului de afaceri și o instituție din subordinea primăriei Sectorului 1. În schimb, persoana respectivă s-ar fi angajat să intervină, în numele primarului, la funcționari, astfel încât contractul să se desfășoare fără probleme. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL