Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă, atac la șeful statului, după decizia CCR: „Iohannis a încălcat Constituția!”

Wednesday, 18 September 2019, 17:01 Sursă: REALITATEA.NET


Potrivit deciziei CCR de astăzi, președintele este obligat să revoce miniştrii propuşi pentru remaniere şi să numească interimarii propuşi de premier.

„Fie că vorbim de rea-voință sau incompetență, decizia CCR spune astăzi întregii țări că președintele Iohannis a încălcat Constituția!

Răspunsul CCR de astăzi arată foarte clar abuzul președintelui Iohannis în ceea ce privește refuzul de a numi miniștrii interimari și a asigura funcționarea ministerelor Energiei, Mediului și relației cu Parlamentul. Așa cum am spus încă de săptămâna trecută, șeful statului a încălcat Constituția cu cinism și nepăsare, generând un blocaj guvernamental și întârzieri în acordarea drepturilor românilor care lucrează în aceste ministere.

Decizia CCR îl obligă totodată pe președinte să semneze decretele de revocare a miniștrilor remaniați și să motiveze respingerea noilor miniștri propuși, motivare pe care nu am primit-o niciodată din partea președintelui Iohannis, așa cum era firesc în cazul unui asemenea gest.

Așteptăm ca președintele să semneze de îndată decretele și să își îndeplinească atribuțiile respectând Constituția pe care, în ultima perioadă, a călcat-o în picioare în mod conștient! Îi cer președintelui Iohannis să nu se mai joace cu legea fundamentală și cu soarta românilor. Este periculos pentru democrație și pentru stabilitatea țării să avem la Cotroceni un candidat lipsit de respect pentru lege și de responsabilitate pentru soarta românilor.

Așa cum am mai spus de nenumărate ori, vom merge în Parlament cu o nouă propunere de guvern pentru care vom cere un vot de încredere. Am arătat că avem o majoritate confirmată și nu ne temem de acest vot. Noi suntem singurii care și-au asumat responsabilitatea continuării guvernării, la care nu vom renunța indiferent de amenințările goale, de atacurile disperate și piedicile opoziției”, își încheie premierul mesajul de pe Facebook.

Reacția premierului vine înainte cu puțin timp de declarațiile președintelui Klaus Iohannis de la ora 17.00.

Reacția lui Klaus Iohannis după înfrângerea la CCR în fața lui Dăncilă

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL