Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă marți asupra legalității carantinei din comuna Gornet, judeţul Prahova

Tuesday, 04 August 2020, 08:44 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Magistraţii urmează să decidă dacă DSU va plăti daune în valoare de 4 milioane de de euro, sumă cerută de primăria comunei Gornet. Carantina a fost instituită, după ce în decurs de două săptămâni în satul cu acelaşi nume au fost depistate 15 cazuri de coronavirus.

Iniţial, avocatul, care îi reprezintă pe localnici a declarat că autorităţile locale cer despăgubiri de 500 de mii de euro de la DSU, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă, pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi. De asemenea, cetăţenii nu ar mai fi acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe. Avocatul a anunţat ulterior că majorează la 4 milioane de euro despăgubirile cerute. 

În întâmpinarea făcută pe adresa Curţii de Apel Bucureşti, localnicii din Gornet au precizat că aşteaptă inclusiv scuze din partea celor care au emis ordinul de carantinare. Două sate, unul din Giurgiu, altul din Prahova, au fost închise, intrând în carantină, la două zile după intrarea în vigoare a noii legi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL