Cursa TAROM, Bruxelles-București, anulată. Ministrul Apărării, europarlamentari, jurnaliști, la bord

Thursday, 09 November 2017, 22:32 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

TAROM a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă transmis joi, că avionul a necesitat verificări suplimentare la sistemul de navigație.

"După evaluarea tehnică a aeronavei, compania Tarom a luat decizia reprogramării cursei ROT 374 pentru mâine, 10 noiembrie, cu o oră estimată de decolare 10:45 (ora locală). În acest moment, pasagerilor li se acordă asistenţă la sol", precizează compania, potrivit News.ro.

Inițial, căpitanul aeronavei a anunțat că avionul are o problemă care ar putea fi remediată ”în 5 minute sau în 30 de minute”, apoi a revenit, spunând că problema nu a fost rezolvată, cerând ajutorul companiei Lufthansa. 

Mai târziu, după o oră și 15 minute de la momentul la care aeronava trebuia să decoleze, echipajul a anunțat că defecțiunea nu a putut fi remediată, iar pasagerii trebuie să coboare. Aceasta este a treia cursă TAROM anulată din cauza defecţiunilor tehnice în interval de o lună.

Sorina Ionașc, corespondentul Realitatea TV aflat la bord, a povestit pe facebook cele întâmplate:

”România 2017. TAROM 2017. Primul anunț - avem o defecțiune tehnică, o reparăm în 5 sau 30 de minute. Al doilea anunț, 10 minute mai târziu, comandantul ne vorbeşte: Am cerut ajutorul Lufthansa. Al treilea anunț, o oră mai târziu: Nu putem efectua zborul în siguranță. Vă rugăm să coborâți din avion. Luați legătura cu doamna X de la Tarom. Ce va fi mai departe, nu ştim. Plecăm în seara asta sau mâine, nu ştim. Ştim doar că, în ultima lună, e deja a treia aeronavă TAROM care se defectează în timpul unei curse.

UPDATE Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Tițea, era în avion. Pasagerii au fost anunțați că plecarea va fi mâine dimineață.”

Fotografiile din galeria articolului îi aparțin tot corespondentului Realitatea TV.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri