Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CURS BNR. Moneda EURO a urcat din nou. VEZI CURSUL VALUTAR de azi

Monday, 20 January 2014, 13:05 Sursă: REALITATEA.NET

CURS BNR. CURS VALUTAR. Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, acesta fiind cotat la 3,3472 lei/dolar, faţă de cursul de 3,301 lei/dolar de vineri.

CURS BNR. CURS VALUTAR. Cursul de referinţă anunţat vineri de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4,5301 lei/euro. În şedinţa precedentă, BNR a anunţat o rată de schimb de 4,5275 lei/euro, cu 0,14 bani peste nivelul de miercuri.

CURS BNR. CURS VALUTAR. Care sunt cotaţiile monedei EURO la principalele bănci din România, luni, 20 ianuarie, potrivit BankNews.ro:

CURS BNR. CURS VALUTAR. Moneda naţională a înregistrat oscilaţii reduse în prima parte a sesiunii interbancare de luni, rata de schimb situându-se în jurul nivelului de 4,5350 lei/euro după primele transferuri, într-o piaţă liniştită, potrivit dealerilor.

CURS BNR.  În debut, euro a fost cotat la 4,5335 lei, aproape de închiderea de vineri, când băncile au schimbat euro pentru 4,5320 - 4,5330 lei. În jurul orei 10:30, operaţiunile se perfectau la 4,5350 - 4,5360 lei/euro.

CURS BNR. Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a crescut uşor şi vineri, cu 0,26 bani (0,06%), la 4,5301 lei/euro. În şedinţa precedentă, BNR a anunţat o rată de schimb de 4,5275 lei/euro, cu 0,14 bani peste nivelul de miercuri.

CURS BNR. Leul s-a depreciat uşor vineri şi în raport cu dolarul american, rata de schimb avansând cu 0,57 bani (0,17%), la 3,3301 lei/dolar, de la 3,3244 lei/dolar în şedinţa de joi.

CURS BNR. Cursul de referinţă leu/franc elveţian a crescut cu 1,06 bani (0,29%) şi a ajuns la 3,6739 unităţi, după ce joi a crescut nesemnificativ la 3,6633 lei/franc. Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

CURS BNR. Leul, tot mai SLĂBIT. La ce nivel a ajuns EURO în 17 ianuarie

CURS BNR. CURS VALUTAR. LEUL a avut un început dezastruos de an 2014, coborând la un nivel record de depreciere în ultimele 7 luni, până la cotaţia de 4,5447 lei pentru un euro, vineri 10 ianuarie.

CURS BNR. CURS VALUTAR.Căderea liberă a leului are loc în contextul în care guvernatorul Mugur Isărescu a declarat că e posibil ca leul să scadă în continuare după reducerea dobânzii şi a rezervelor minime obligatorii în lei ale băncilor, decizie luată de BNR miercuri.

CURS BNR. CURS VALUTAR. Moneda naţională s-a depreciat semnificativ şi în raport cu dolarul american, acesta ajungând la 3,3432 lei pentru un dolar.

LEUL, în cădere liberă în raport cu EURO

CURS BNR. CURS VALUTAR. După minimul atins vineri, CURSUL VALUTAR a început să se stabilizeze începând de luni, 13 ianuarie 2014, ajungând în jurul valorii de 4,52 lei pentru un euro.

CURS BNR. Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă cu 1,06 bani mai redus, de 4,5260 lei/euro.
În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,5366 lei/euro.

CURS BNR. Leul s-a întărit marţi şi în raport cu dolarul american, paritatea coborând la 3,3092 unităţi. Totodată, a scăzut rata de schimb leu/franc elveţian, la 3,6694 unităţi.

CURSUL BNR. Cum se comportă LEUL după şocul de săptămâna trecută

CURS BNR. Pe cine vrea Isărescu să penalizeze lăsând cursul să urce la 4,55 lei/euro?

CURS BNR. CURS VALUTAR. Oscilaţiile cursului leu/euro de până la 5% - zona de echilibru urmărită de BNR şi reconfirmată oficial - sunt de natură să bonifice sau să penalizeze anumite mişcări, să încu­rajeze sau să descurajeze, spunea guvernatorul Mugur Isărescu săptămânile trecute.

CURS BNR. El a mai spus că o mişcare de curs de plus/minus 1% înseamnă că acesta îşi face „da­toria minimă" şi că în general cursul e bine să fie lăsat să-şi facă datoria. Iar BNR l-a şi lăsat, cotaţiile leu/euro urcând rapid spre 4,55 lei pentru un euro, adică spre vârful ultimelor şase luni, scrie Ziarul Financiar.

CURS BNR Faţă de acum un an leul este mai slab cu 3,8%. BNR a mai lăsat leul să slăbească rapid în faţa euro în perioadele în care ştia că sunt investitori care vor să-şi scoată valuta de pe piaţă, deprecierea mai puternică funcţionând ca o penalizare pentru aceştia mai ales dacă pariaseră pe intervenţii corective din partea băncii centrale.

CURS BNR. Isărescu a spus că în perspectiva eliberării a 500 mil. euro din rezervele în valută ale băncilor la BNR „pericolul" ar fi ca leul să se aprecieze, nu să se deprecieze. Noile rate de rezervă mi-nime obligatorie intră în vigoare începând cu perioada 24 ianuarie – 23 februarie aşa că până atunci rămâne doar „prezicerea" guverna­to­rului care „se teme" că deciziile de miercuri nu vor antrena presiuni de depreciere a leului.

Ce spune Mugur Isărescu despre DEPRECIEREA leului în raport cu EURO

CURS BNR. CURS VALUTAR. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat, într-un interviu acordat Mediafax, condiţiile relaxării monetare mai accentuate de săptămâna trecută, care nu putea fi demarată în perioada în care inflaţia era ridicată.

CURS BNR. CURS VALUTAR. El a arătat că în 2014 şi-ar plasa eventuale resurse financiare în agricultură şi alte sectoare productive, aşa cum a făcut şi până în prezent.

CURS BNR. CURS VALUTAR. Decizii politice interne care să nu fie înţelese bine pe plan extern şi să determine mişcări bruşte şi masive de capital reprezintă principalul pericol pentru economie în acest an electoral, afirmă şeful BNR, care mizează pe reluarea creşterii creditării şi vede oportune investiţiile imobiliare.

CURS BNR. CURS VALUTAR. În interviul acordat agenţiei Mediafax, Mugur Isărescu a vorbit şi despre recenta depreciere a monedei naţionale în raport cu EURO. Şeful BNR a precizat că nu există nicio legătura între reducerea RMO şi mişcarea cursului deoarece măsura de reducere a rezervelor monetare obligatorii intră în vigoare abia din 24 ianuarie şi nu are un impact direct.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL