Soluții naturale de combarere a buruienilor
Prima recomandare constă într-un amestec realizat dintr-un litru de otet, trei linguri de sare si doi litri de apa. Aceasta cantitate de solutie este suficienta pentru o suprafata de pana la 3 metri patrati si poate fi folosita o singura data pe luna.
Potrivit specialistilor, mai intai trebuie sa scoti buruienile cu tot cu radacina, iar mai apoi sa sapi pamantul.
In locul in care aceste buruieni cresteau trebuie turnat acest amestec despre care aminteam in randurile anterioare.
Totusi, solutia poate fi aplicata si direct pe buruiana. Solutia in cauza este eficienta in special in cazul buruienilor tinere, inainte ca acestea sa faca seminte.
In cazul in care vorbim in schimb despre buruienile perene, trebuie sa stii ca solutia va trebui aplicata toamna. In plus, pentru o eficienta si mai mare este recomandat ca solutia sa fie fierbinte.
Combaterea buruienilor cu o solutie pe baza de malai
Chiar daca poate parea putin curios la prima vedere, glutenul ce se regaseste in compozitia malaiului este un erbicid natural destul de eficace.
Este recomandat ca mai intai sa sapi terenul pentru a favoriza actiunea glutenului asupra radacinilor buruienilor care iti dau batai de cap.
Planta pe care trebuie să o ai la geam pe toată perioada verii. Iată de ce!
Apa si sapun
Pentru a prepara aceasta solutie vei avea nevoie in primul rand de o bucata de sapun de casa de 100 de grame, care va fi dizolvata intr-un litru de apa.
Atentie, este nevoie de sapun de casa, sapunurile din comert neavand aceleasi proprietati. Pentru o preparare mai rapida a solutiei este indicat sa razuiesti sapunul, dupa care sa il lasi sa stea in apa pentru doua zile.
Aplicata pe frunzele buruienilor, aceasta solutie nu le va mai permite respirarea, acestea ajungand in cele din urma sa moara.
Este indicat ca stropirea buruienilor sa se faca la amiaza, atunci cand soarele este puternic. In mod normal, buruienile vor muri in cel mult 48 de ore!
Cartonul poate fi si un bun erbicid
Vei avea nevoie de un carton obisnuit, insa alege unul ceva mai gros. Trebuie sa sapi mai intai pamantul pana la o adancime de 10 – 15 cm, dupa care sa asezi cartonul.
Apoi, acesta trebuie udat bine, dupa care trebuie acoperit inapoi cu pamant. Evident, soarele si aerul vor usca in cele din urma toate semintele de buruieni.
In plus, acel pamant va fi numai bun pentru plantat legume, buruienile aflate sub carton neputand sa mai ajunga la lumina.
Si nu trebuie sa iti faci griji, radacinile legumelor putand sa strapunga cartonul de sus in jos! Mai mult decat atat, cartonul este un ingrasamant natural care se descompune complet in doi ani, scrie Cum Sa.