Cum îți dai seama dacă un nodul la sân este benign sau nu! Îți poate salva viața

Tuesday, 11 July 2017, 17:46, Sursă: REALITATEA.NET

Modificările care pot avea loc în organismul unei femei se manifestă în mod diferit, astfel că fiecare parte a sânului femeii reacționează altfel în functie de aceste schimbări. Acest lucru are efecte asupra sensibilității și texturii sânului, ceea ce poate duce la apariția nodulilor.

Nodulul este masa de țesut din interiorul sânului care se formează prin înmulțirea necontrolată a celulelor mamare într-o zonă a sânului. Nodulul poate fi deosebit destul de ușor prin consistența crescută față de restul sânului.

Cauzele formării nodulilor sunt numeroase, multe dintre acestea fiind inofensive, dar există și unele care pot fi periculoase. Formarea acestora duce la dezechilibre hormonale, infecții, traumatisme sau tumori benigne și maligne. Deși 9 din 10 noduli la sân sunt inofensivi (benigni), fiecare nodul ar trebui să fie controlat de un medic pentru a exclude sau a stabili diagnosticul de cancer.

Tumorile benigne
Cele mai frecvente tipuri de tumori sunt cele benigne. Acestea apar cel mai des la femeile de peste 30 de ani, dar pot apărea și la cele sub 30 de ani. Fibroadenoamele sau tumorile benigne sunt solide, ferme, nedureroase de obicei. Cresc relativ repede și pot apărea și la adolescente sau în timpul sarcinii.

De exemplu, chisturile mamare sunt pline cu lichid și sunt benigne. Ele apar cu frecvență la femeile de peste 35 de ani și variază adesea în dimensiune în timpul ciclului menstrual, scrie bzi

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE