Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristian Popescu Piedone, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul COLECTIV, candidează la Primăria Sectorului 5

Wednesday, 03 June 2020, 20:04 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

„Pare ireal, așa-i, dar chiar dacă am ajuns la jumătatea anului 2020, la noi, aici în Sectorul 5, sunt 31 de străzi de pământ, ca în cătunele ascunse din vremea străbunicilor. După treizeci de ani, trebuie să trăim în Sectorul 5 ca la oraș", a transmis Cristian Popescu Piedone.

Reamintim că Piedone, fost primar la Sectorul 4, a fost condamnat la opt ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv”.

Tribunalul București a decis, în primă instanță, ca fostul edil să stea opt ani și șase luni în spatele gratiilor, iar timp de cinci ani să nu poată beneficia de mai multe drepturi.

Astfel, a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu producerea unor consecințe deosebit de grave, plus pedeapsă complementară cu interzicerea unor drepturi cu o durată de 5 ani. De asemenea, a primit 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit și pedeapsă complementară 3 ani interzicerea unor drepturi. În baza Codului Penal, el va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv 7 ani și 6 luni de închisoare, la care se adaugă un spor de un an.

Piedone: ”NU sunt interesat de obținerea niciunei funcţii de demnitate publică aleasă”

În altă ordine de idei, în urmă cu doi ani, atunci când a fost numit Coordonator Naţional al Partidului Puterii Umaniste, Piedone a afirmat că nu este interesat de nicio funcție.

În cadrul ședinței de numire, Cristian Popescu Piedone a precizat: „Sunt onorat să-mi continui activitatea în cadrul partidului care m-a consacrat. Experienţa politică şi administrativă mă obligă să mă implic și să câștig competiţiile electorale la care particip. Cred, de asemenea, că nu mi-am spus încă ultimul cuvânt în politică, cea făcută în interesul oamenilor. Țin însă să precizez că, în acestă nouă calitate nu sunt interesat de obținerea niciunei funcţii de demnitate publică aleasă: primar, deputat sau senator. Nici acum, și nici în viitor”.

Cristian Popescu Piedone, mesaj neaşteptat, despre #Colectiv: Aici se încheie cariera mea politică!


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL