Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirusul, descoperit și la nurci din Grecia. Mii de animale vor fi sacrificate

Friday, 13 November 2020, 17:38 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Nurcile infectate sunt la două ferme din nordul țării, a precizat ministerul. La una dintre ferme a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și un îngrijitor. Instituția a transmis că tulpina depistată la animalele respective nu a suferit mutaţii faţă de cea descoperită la oameni.

Populaţia nurcilor din Grecia este estimată la sute de mii de exemplare.

Vestea va afecta producția blănurilor din țară, în condițiile în care, anual, Grecia exportă blănuri de 60-70 de milioane de euro.  

”Este o nouă lovitură pe care o primesc cele 800 de familii din regiune care trăiesc de pe urma acestui sector”, a spus Preşedintele Federaţiei greceşti a industriei blănurilor din Kozani, Dimitris Kosmidis, citat de Agerpres.

În Danemarca s-a descoperit că virusul a suferit mutații. Autoritățile au decis sacrificarea întregului efectiv de 17 milioane de nurci. Cazuri de infectare cu noul coronavirus la nurci au mai fost depistate în SUA, Olanda, Spania, Suedia și Italia.

Citește și: ”ALERTĂ maximă: șase țări au raportat cazuri de covid la nurci! Noua mutație s-a răspândit și la oameni și ar putea afecta eficacitatea vaccinului”
Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL