Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Coronavirus România. PSD, nemulțumit de măsurile economice ale Guvernului. Pe cine vrea să mai includă la banii statului

Monday, 23 March 2020, 11:52 Sursă: realitatea.net

 

PSD a anunțat anunță, într-un mesaj postat, luni , pe Facebook, că va depune o serie de amendamente la Ordonanţa de urgenţă 30/2020, astfel încât de prevederile acestui act normativ să beneficieze mai multe categorii de firme afectate de pandemia de coronavirus.

„Măsurile economice dispuse de Guvernul Orban prin OUG 30/2020 nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate. Firmele cu mai puţin de trei angajaţi, PFA-urile sau marii contributori care au anunţat că îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic, înainte de apariţia OUG. Pentru a salva mii de locuri de muncă este imperios necesar ca atât angajatorii, cât şi angajaţii să primească un ajutor real din partea statului român! În acest sens, PSD va depune o serie de amendamente la OUG 30/2020. Astfel, propunerile noastre vor viza: decontarea, de către stat, a 75% din salariul brut în cazul tuturor angajaţilor societăţilor comerciale/PFA-urilor care şi-au încetat activitatea din cauza pandemiei de coronavirus, decontarea a 75% din salariul brut în cazul angajaţilor ale căror contracte de muncă au fost suspendate ca urmare a restrângerii activităţii angajatorilor, fie ei SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus, eliminarea condiţiei de obţinere a certificatului de situaţie de urgenţă”, potrivit unui mesaj publicat de PSD pe Facebook.

Guvernul Orban a anunțat că va plăti firmelor afectate de criza pandemiei de coronavirus, care își trimit angajații în șomaj tehnic, o parte din banii pentru salarii, însă doar până la un anumit nivel salarial, restul trebuie suportat tot de firme.

Într-o primă fază, peste 400.000 de contracte urmează să fie suspendate ca urmare a măsurile implementate din cauza pandemiei de coronavirus.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-23 15:42:24
Serghei Ivan

Domnul Putin este mult mai convingător ca ăsta. Ca rus ai două opțiuni stai 14 zile acasă sau 5 ani la închisoare.

Alte articole din: ACTUAL