Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

CORONAVIRUS. Ministrul de Externe, ANUNȚ de ultimă oră despre românii de pe nava de croazieră din Japonia

Monday, 17 February 2020, 18:49 Sursă: realitatea.net, MAE

 

MAE a transmis că în aceastăsăptămână, miercuri, după finalizarea perioadei actuale de carantină, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze, în timp ce românii membri ai echipajului pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile. 

La bordul navei se află peste 3.700 de persoane, între care și 17 români - 15 membri ai echipajului și 2 pasageri. Unul dintre cei 17 români, angajat, a fost depistat cu coronavirus și a fost izolat de săptămâna trecută. El a fost transferat într-o unitate medicală japoneză. 

Bilanțul celor infectați pe nava Diamond Princess a urcat luni la 454. Cazurile au fost descoperite după testarea a 1.723 de oameni de la bord.

MAE mai precizează că starea de sănătate a cetățeanului român diagnosticat pozitiv pentru COVID-19, care El a fost transferat într-o unitate medicală japoneză, este în continuare bună. Bărbatul era angajat la bucătăria vasului de croazieră Diamond Princess. La bord se află și soția sa, care face parte din personalul navei. Aceasta nu a fost identificată cu coronavirus. Bărbatul este din Bascov, județul Argeș, are 41 de ani și nu a mai venit acasă din 2014.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, duminică seara, la Realitatea PLUS, că starea românului infectat cu coronavirus aflat pe nava de croazieră din Japonia este "bună și stabilă". 

MAE a anunțat săptămâna trecută, joi, 13 februarie, că românul a fost depistat cu coronavirus și a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, până la acest moment, nu au fost identificați alți cetățeni români printre persoanele de pe nava Diamond Princess ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezența COVID-19.

Conform MAE, după finalizarea perioadei actuale de carantină, în 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze, în timp ce românii membri ai echipajului "pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei".

Decizia cu privire la continuarea activității pe vas sau revenirea în țară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceștia de comun acord cu compania care operează nava, mai susține ministerul român de Externe.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL