Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus: Calitatea aerului în București, mai bună în ultimele zile

Tuesday, 17 March 2020, 10:54 Sursă: Realitatea.net

Există și consecințe pozitive pentru bucureștenii care zilele acestea stau mai mult în casă. “Bucureştenii respiră, astăzi, aer de munte!”, anunţă Ministerul Mediului, care precizează că în ultimele zile, concentraţiile tuturor poluanţilor s-au situat mult sub valorile limită.

În fiecare zi, au existat unele perioade de creştere orară a PM10, adică a particulelor în suspensie mai mici de 10 micrometri  şi a dioxidului de azot,  de la ora 9.00 la ora 11.00 dimineața, şi seara, de la 8 la 10, dar şi aceste creşteri au fost mult sub valorile obişnuite, mai notează Europa FM.

Atunci când traficul se reduce, indicii de calitate arată valori foarte bune”, spun reprezentanții Ministerului Mediului. Astfel, ieri la ora 11.00, la staţia de la Cercul Militar, concentraţia de PM10 era de 17,95 micrograme, apropiată de valorile înregistrate de staţiile de monitorizare de la Fundata, judeţul Braşov şi de la Semenic, judeţul Caraş-Severin, ambele amplasate în vârf de munte. Spre comparaţie, în urmă cu două săptămâni, la aceeaşi staţie de la Cercul Militar şi la aceeaşi oră, concentraţiile poluanţilor erau de peste 7 ori mai mari. E chiar şi o premieră. Din analiza specialiştilor, “ astfel de valori nu s-au înregistrat niciodată într-o zi lucrătoare de luni, de când a fost pusă în funcţiune Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului”, a mai transmis Ministerul Mediului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL