Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Consiliul Concurenţei: Companiile pot adopta unele măsuri justificate de prevenirea răspândirii COVID-19

Friday, 13 March 2020, 16:47 Sursă: Realitatea.net

Astfel, ţinând cont de recomandările Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în vederea reducerii aglomerării în spaţii comerciale, companiile pot lua măsuri pentru reducerea programului de funcţionare. În acelaşi timp, administratorii platformelor de comerţ pot impune măsuri pentru limitarea creşterilor nejustificate ale preţurilor pentru produsele şi serviciile de bază.

"Consiliul Concurenţei urmăreşte foarte atent comportamentul companiilor şi atrage atenţia de a nu se folosi de această situaţie de criză pentru: a creşte preţurile fără o justificare obiectivă; a face schimb de informaţii sensibile (preţurile practicate, politica comercială etc); a exclude concurenţi de pe piaţă; a abuza de poziţia dominantă; a face înţelegeri anticoncurenţiale (în vederea eliminării comercializării unui anumit produs/serviciu, fixare preţuri, de împărţire a clienţilor şi teritoriilor)", se precizează în comunicatul Consiliului Concurenței.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-13 19:14:58
De manusi, masca si spirt au auzit tovarashii !???

Tovarashii trebuie sa ia in serios ceea ce cer altora !???

2020-03-13 19:30:01
Pulifricieni inconstienti !!! Topirlani pretentiosi !!!

Nu masca, nu manusi, nu izoleta, tragind fiecare cite un geamantan mizerabil si dind declaratii presei ca la circ ... astia sint exemplele date de pulifricieni !!!

Alte articole din: ACTUAL