Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia Europeană propune suspendarea fondurilor europene pentru țările care nu respectă drepturile LGBT

Saturday, 26 September 2020, 22:11 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Șefa Comisiei Europene a declarat că va face tot ce-i stă în putere pentru a aduce guvernele acestor ţări în faţa justiţiei europene, confirmând că executivul comunitar va prezenta curând o ”strategie LGBTI” a Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

Ursula von der Leyen anunță că va face presiuni ”pentru a exista o recunoaştere reciprocă a relaţiilor familiale în UE, pentru că dacă eşti părinte într-o ţară, eşti în toate” şi a amintit că în prezent Comisia Europeană lucrează la o ”strategie LGBTI” a Uniunii Europene pe care o va prezenta curând.

”Fiecare persoană în Europa trebuie să fie liberă pentru a fi cine doreşte şi să iubească pe cine doreşte, în toate ţările europene”, consideră şefa Comisiei Europene.

“Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei”, a declarat președinta Comisiei Europene.

Ea a criticat în mod repetat ”zonele libere de LGBT” decretate în Polonia, în opinia sa acestea fiind ”zone fără umanitate”, conform declaraţiei sale cuprinse în recentul discurs despre Starea Uniunii susţinut în plenul Parlamentului European.

Comisia Europeană a respins în luna iunie finanţări pentru şase localităţi poloneze din cele circa o sută care au stabilit astfel de zone.

Aproape jumătate din statele membre acordă drepturi comunității LGBTI: 13 din cele 28 de state UE permit căsătoria și alte nouă au admis parteneriatul civil, scrie RFI. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL