Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia de tăiat hârtii, noi măsuri. Simplificarea birocrației reduce numărul funcționarilor

Saturday, 20 August 2016, 14:21 Sursă: REALITATEA.NET

Violeta Alexadru a anunţat că simplificarea birocraţiei va duce şi la restructurări în aparatul bugetar.

”Noi ne asumam ca in paralel cu acest lucru sa facem o analiza si pe acest domeniu. Dl. Dancu e atent la acest subiect si e parte din grupul de lucru si aduce o contributie vizavi de cum ar trebui sa se intample in perioada urmatoare o reorganizare in interiorul administratiei”, a delarat aceasta.

Ministrul a enumerat problemele birocratice de care se lovesc cel mai des cetăţenii şi pe care Guvernul a început să le rezolve.

”Unele au fost din curtea ANAF, trezorerie... nevoia de modernizare a sistemelor de plata pe care diferite instituții le cer societăților comerciale. Acolo unde noi puteam sa intervenim privea daca vreti sfera de responsabilitate a MAI... pasapoarte, permise, tablite pentru masini, inmatriculari”, a mai declarat inistrul.

Până acum, peste 30 de mii de români au făcut sesizări pe portalul maisimplu.gov.ro, care e încă funcţional. Circa 3 mii au venit şi cu propuneri menite să reducă birocraţia din sistem. ”Am luat primele masuri pe chestiunile concrete; la inceputul lunii septembrie urmeaza sa iesim cu un nou pachet de simplificare. Sunt colegii mei din ministere pe finalul sintetizarii pentru ce se poate face in plus. Cea mai mare munca si presiune este la colegii din MAI”, a mai afirmat aceasta.

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL