Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Columbia, a opta țară care depășește pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus

Sunday, 25 October 2020, 11:59 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Bilanțul epidemiei din Columbia a ajuns, sâmbătă, la 1.007.711 milioane de cazuri de contaminare și 30.000 de decese, devenind astfel a opta țară din lume care depășește pragul de milion de infectări, după SUA, India, Brazilia, Rusia, Argentina, Spania şi Franţa.

Președintele Ivan Duque a transmis însă că rata de mortalitate din țara sa este printre cele mai reduse de pe continent. 
”Ne-am descurcat mult mai bine decât alte ţări. Însă nu spun asta ca să ne simţim triumfători, o spun cu ideea să ne protejăm mai mult”, a precizat liderul conservator.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate, Columbia ocupă locul al zecelea pe continent în această privinţă, cu o medie de 561 de decese la un milion de locuitori: aproape jumătate comparativ cu Peru (1.016) şi cu un sfert mai puţin decât Brazilia (719).

De la începutul lunii septembrie, autoritățile au impus obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, bazându-se în rest pe responsabilitatea individuală. Ca majoritatea țărilor, Columbia a impus carantina totală în martie, însă a relaxat restricțiile treptat, din cauza efectelor asupra economiei. Potrivit Președintelui, fondurile alocate pentru a face față situației de urgență epidemică au reprezentat aproape 11% din PIB. În orașe, șomajul a atins un nivel istoric, de 19,6% în august, transmite Agerpres. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL