Ciolacu: Avem semnăturile pentru moțiunea de cenzură. Când va fi depusă

Sunday, 19 January 2020, 19:55 Sursă: Agerpres

Autor: Realitatea.NET

 

"Erau 115 semnături. Cu alte cuvinte, suficiente pentru a depune moţiunea", a precizat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă are susţinerea lui Victor Ponta la moţiunea de cenzură, el a spus că a avut astfel de discuţii cu preşedintele Pro România şi speră să ajungă la o concluzie comună.

"Am avut mai multe discuţii cu Victor Ponta şi pe această temă, sper ca, până la urmă, să ajungem la o concluzie comună", a menţionat Marcel Ciolacu.

Cum va vota PSD la moțiune

Marcel Ciolacu se arată încrezător că toţi deputaţii şi senatorii social-democraţi vor vota moţiunea, spunând că „cine a avut de plecat, a plecat”. Liderul PSD a spus că cel mai probabil în prima săptămână a sesiunii ordinare va fi supusă dezbaterii moţiunea de cenzură.

Întrebat dacă toţi parlamentarii PSD vor vota moţiunea, liderul PSD a replicat: "Eu cred că suntem oameni serioşi, ne ţinem de treabă şi cred, de asemenea, că cine a avut de plecat, a plecat".

"Până acum doar PSD şi UDMR doresc să facă acest demers. Mai este până la moţiune, mai este până la vot, vom vedea care dintre parlamentari vor veni alături de noi. Vă reamintesc, nici Guvernul Orban nu a avut matematic numărul suficient nici pentru a schimba Guvernul Dăncilă, nici pentru a intra dânşii la guvernare, deci, jocul este deschis şi vom vedea. În cazul în care moţiunea nu trece, vom ataca la CCR", a declarat preşedintele interimar al PSD.

Ciolacu: Dacă trece moțiunea și apoi dau OUG ar fi „Noaptea minții”!

Acesta s-a referit şi la varianta în care, dacă moţiunea de cenzură va trece, Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă între momentul votării şi cel al publicării rezultatului moţiunii în Monitorul Oficial.

"Sper să nu le treacă prin cap, să spunem, că trece moţiunea şi până când apare în Monitorul Oficial vor da vreo ordonanţă. Se poate şi asta, ar fi chiar noaptea minţii. Nu facem nimic din ceea ce nu ne-am dorit. Am anunţat că vom face acest lucru în cazul în care forţează această schimbare total incorectă şi abuzivă", a susţinut Ciolacu.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-19 20:46:07
Tudor Axente

Preturile la alimente si facturi au tot crescut dar veniturile oamenilor nu au fost indexate cu rata inflației cum prevede legea de domnii guvernanți.

2020-01-19 22:49:42
Leonard

Singura replica decenta la orice spune o jigodie rosie este MUIE PSD.

2020-01-20 01:40:25
Puscarie

Nu mai merge cu muie psd, s-a dus, pamblicarii PNL nu-s capabili de nimic. Facebookul i-a pus Facebookul ii fute.

2020-01-20 05:23:51
Cu cine faceți guvern ,ca social democratia e interesată de funcții,aducătore de câstig personal?

Bine,bine,să depui o moțiune de cenzură e usor,să treacă e posibil si asta ,dar cu cine inlocuiti guvernul de impostori demis ?Drepata stie să facă politică ,l-au arestat pe Dragnea ,care legifera social democrat ,in echilibru intre capitalisti ,care nu erau lăsați să ia tot ,si copii sărmani.Voi ,urmasii lui ,ați acceptat scăderea impozitelor ,accizelor ,CSA,care aduceau bani la buget in echilibrul social ,si ați lăsar pe impostori să plângă după bani ,care ii asteptă de la americani.Cu politicieni deiadestia vreti sa preluați guvernul ,sprijini impostorul si apoi il critici ca e mărsav?

Alte articole din: POLITICĂ