Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele mai sănătoase modalităţi de a consuma ouăle

Sunday, 29 November 2015, 13:05 Sursă: REALITATEA.NET

"Oamenii de ştiinţă au recunoscut că nivel colesterolului din sânge depinde foarte puţin de colesterolul din alimentaţie şi, culmea, 75% dintre oameni sunt imuni la colesterolul din alimente", susţine dr. Mihaela Bilic, nutriţionist.

Organismul uman nu poate digera albusul crud. Pe care îl folosim pe post de antidot în cazuri de intoxicaţii. Blochează tubul digestiv care nu mai poate absorbi nutrienţii. Aşa că proteinele perfecte din ou pot fi absorbite doar dacă acesta este bine gătit.

"Pe de altă parte gălbenuşul, pentru că are vitamine liposolubile, e bine să fie consumat moale, deci fie fierbeţi oul cleios cu glabenus moale şi albuş întărit, fie ou clasiv ochi cu glabenus încă moale", susţine Mihaela Bilic. Puteţi consumă două ouă fierte moi pe săptămână.

Pe de altă parte, gălbenuşul moale nu se mănâncă cu pâine sau cu alt făinos - spre exemplu mămăligă. "Pe lângă proteine mai sunt şi multe alte principii care sunt mai prost absorbite datorită acestei combinaţii", declara dr. Iolanda Vivisenco, medic specialist pediatru.

Nici asocierea oului cu brânză sau carnea nu este recomandată. În cazul copiilor mici, regulă e simplă. Carnea, ouăle şi brânzeturile au toţi cei 8 aminoacizi esenţiali, indispensabili vieţii. Pentru un organism tânăr, e recomandat să ocoliţi dublarea cantităţii lor la fiecare masă. Cea mai toxică dintre variante este să le consumaţi pe toate trei la aceeaşi masă.

Cea mai sănătoasă varianta este asocierea oului cu legumele cu frunze verzi.

Sursa: bzi.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL