Ceaiul de ceapă te scapă instant de tuse. Iată cum trebuie preparat

Saturday, 28 December 2019, 12:09 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Ceapa este un aliment care, în ciuda mirosului sau pătrunzător şi a senzaţiei de usturime a ochilor care apare atunci când o tăi, are o mulţime de beneficii pentru organism.

 

Trebuie să ştii, însă, că ea poate fi consumată nu numai în stare crudă, în diverse combinaţii cu alte alimente, ori fiartă în mâncare, ci şi sub formă de ceai. Chiar dacă nu te încânta ideea, noi îţi garantăm că odată ce vei încerca acest remediu naturist, nu te vei mai gândi la siropurile de tuşe şi la pastilele cumpărate de la farmacie.

Iată cum se prepară ceaiul de ceapă şi de ce ar trebui să îl consumi atunci când eşti răcită!

O simplă răceală îţi poate da mari bătăi de cap, ca să nu mai spunem de o gripă însoţită de o tuse sâcâitoare. Înainte de a te duce la farmacie, îţi propunem să încerci să prepari o băutură pe care probabil ca, în alte condiţii, nici nu te-ai gândi să o consumi. Este vorba despre ceaiul de ceapă.

Pentru a prepară ceaiul de ceapă, tot ce trebuie să faci este să cureţi două cepe mici şi să le pui la fiert în 500 ml de apă. Când amestecul începe să dea în clocot, îl poţi lua de pe foc, pentru a-l lasă să se răcească. Odată ce a ajuns la temperatura camerei, adaugă miere după gust, iar băutură-minune va fi gata!
 
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-28 18:20:36
Odette Apostol

Credeti ca este singura întâmplare neplăcută la spitalul de urgență Floreasca? Ar trebui monitorizati msi des sau chiar zilnic si atunci veti descoperi multe. Si nu numai la Floreasca. Cei care vin in urgență, ma refer la problemele grave, nu la simple răceli, cu toate ca si acestea pot fi periculoase , sa vedeti cum se poartă medicii de gardă, asistentele, infirmierele cu pacientii. Cumplit! In general dacă sa zicem ti se face rău , ai probleme cu inima, poti sta pe pat cateva ore până coboară vreun medic rezident, caci doctorii nu prea servesc gărzile in zilele de sâmbătă si duminica. Rezidentii se întreabă unii pe alții la un ekg despre ce este vorba. Nu vorbesc de grupurile sanitare care sunt invadate de oamenii străzii. Spitalele au ajuns ca un ghetou. Rușine! Nemaivorbind de faptul ca diagnosticul se greșește de cele mai multe ori. Stie domnul ministru de toate acestea? Ei, na....

2019-12-28 19:13:08
Roxana

Si cum se prepara de fapt ceaiul de ceapa ? Din frunze , sau leguma in sine ? si ce cantitati pui pentru o cana de ceai ? De ce scrieti un articol fara final ?

Alte articole din: SĂNĂTATE