Ce spun palmele tale despre sănătatea ta

Sunday, 02 August 2015, 11:02 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Unele dintre aceste probleme de sănătate pot fi detectate prin identificarea unor semne care apar la nivelul unghiilor, al degetelor sau al palmelor, de aceea este important să fii atent la orice modificare. Iată ce spun palmele tale despre sănătatea ta:

1. Palme galbene/portocalii

- Carotenemia:
Morcovii sunt sănătoşi, dar excesul se vede la nivelul pielii care va căpăta o nuanţă portocalie sau gălbuie, din cauza betacarotenului. Este o condiţie inofensivă care afectează mai ales copiii. Alte surse de caroten sunt sucul de fructe, cartofii dulci, dovleacul, spanacul, fasolea, porumbul.

Uneori carotenemia este confundată cu icterul. Această a fost, de asemenea, legată de hipotiroidism, diabet zaharat, anorexia nervosa, boli hepatice, şi boală renală.

- Licopenemia:
Se caracterizează prin colorarea roşu-portocaliu a pielii şi este rezultatul consumului excesiv de alimente roşii, cum ar fi roşiile, sfeclă şi fructele roşii.

2. Palme roşii

- Boli hepatice:
Reacţia pe care o vezi la suprafaţă palmelor apare atunci când ficatul nu reuşeşte să facă faţă anumitor substanţe, motiv pentru care eliberează anumit hormoni care dilatează vasele de sânge şi provoacă această reacţie de înroşire.

- Artrită reumatoidă:
Roşeaţa poate fi cauzată şi de inflamaţie, cel mai mare important factor în această boală.

3. Palme albe

Fă un mic test: trage degetele pe spate, că şi cum ai vrea să întinzi palmă. Dacă liniile din palmă nu sunt roşii, ci albe, acest lucru anunţă o deficienţă de fier, adică anemie.

Consumă alimente cu un conţinut bogat în acest mineral, cum ar fi carnea roşie, spanacul şi alte legume cu frunze verzi, precum şi nuci crude.

4. Palme uscate, exfoliate

Este semn de eczemă. Uscarea excesivă a pielii creează mâncărime sau senzaţia de arsură a pielii, însoţită de descuamarea stratului exterior al pielii.

5. Mâinile reci

Poţi fi cauzate de:
- circulaţie deficitară;
- boală Raynaud;
- stresul;
- tensiune arterială scăzută;
- hipotiroidie
- Tiroide

6. Mâinile tremurânde

Pot fi cauzate de:
- tremor esenţial: tulburări neurologice;
- boală Parkinson: această afectează sistemul nervos;
- hipertiroidie: accelerează metabolismul şi generează mai multă căldură;
- anxietate;
- stresul;
- consum de cofeină şi alcool;

7. Palmele transpirate

Sunt un semn al stresului şi anxietăţii, dar poate fi vorba şi de o lipsa de calciu şi fier.

Sursaa: bzi.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE