Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă în organismul tău dacă inhalezi aer cu mucegai?

Friday, 19 August 2016, 18:00 Sursă: REALITATEA.NET

Când mucegaiul este inhalat în plămâni, își lasă amprenta în mai multe moduri. Micotoxinele sunt produse de mucegai și multe dintre ele pot fi identificate în urină, salivă sau scaun.

Expunerea la mucegai poate cauza probleme de sănătate care încurcă medicii și experții, deoarece acestea par să aibă puține simptome. În stare incipientă, este posibil ca inhalarea aerului cu mucegai să se manifeste prin inflamații și printr-o creștere mică sau graduală în alergii. În stare avansată, este posibil ca expunerea la mucegai să ducă la apariția astmului bronșic, stresului oxidativ și probleme ale sistemului imunitar.

Principalele simptome ale inhațației aerului cu muceagi

dureri articulare și rigiditate;
dificultăți de concentrare;
oboseală fizică și slăbiciune;
amețeală;
probleme de respirație;
furnicături sau amorțeală la nivelul pielii;
sensibilitate la lumină.
Ce poți să faci

Dacă medicul ți-a spun că ai o sensibilitate la mucegai sau că ai fost expus la mucegai toxic, sunt mai multe lucruri care le poți face. În primul rând, trebuie neapărat să ieși din mediul în care trăiește mucegaiul și să apelezi la ajutor profesional care să elimine mucegaiul din casă. Mergi la medic pentru a-ți recomanda ce lianți să folosești în vederea eliminării toxinele din organism. Poți apela și la probiotice, magneziu, vitamine. Instalează în casă un filtru de aer.

Sursa: doctorulzilei.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL