Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi încolţit. Nici nu te gândeşti ce efect are asupra organismului

Monday, 15 February 2016, 15:56 Sursă: REALITATEA.NET

Un studiu finanţat de Institutul korean de planificare şi evaluare tehnologică, publicat în Revista ACS de chimie agricolă şi alimentară a arătat că usturoiul încolţit are proprietăţi mai puternice antioxidante decât confratele sau mai tânăr şi verde. 

Cercetătorii ştiu că, pe măsură ce seminţele încolţesc şi devin plante, în decursul procesului acestea produc anumiţi compuşi care protejează plantă de agenţi patogeni.

"Plantele sunt foarte vulnerabile la atacul bacteriilor, al viruşilor şi insectelor în timpul încolţirii. Acest lucru le determină să producă o varietate de substanţe denumite fito alexine pentru a le proteja. Majoritatea sunt toxice pentru microorganisme şi insecte, dar benefice pentru oameni", a spus cercetătorul Jong-Sang Kim.

Grupul de cercetători condus de Kim a emis supoziţia conform căreia un proces similar are loc la încolţirea vlăstarilor din căţeii vechi de usturoi.

Au descoperit că extrasele de usturoi încolţit de cinci zile au cea mai mare activitate antioxidantă, în timp ce extrasele din usturoiul crud au activitatea antioxidantă cea mai scăzută.

Mai mult decât atât, încolţirea a modificat profilul metabolic al usturoiului. Profilul metabolic al usturoiului încolţit de cinci-şase zile era diferit de cel încolţit de patru zile sau mai puţin.

Cercetătorii au concluzionat că încolţirea poate fi o metodă viabilă prin care potenţialul antioxidant al usturoiului este mărit, deşi nu au putut explică cu exactitate mecanismele implicate.

Usturoiul încolţit conferă proprietăţi antiinflamatorii dovedite, creşte capacitatea de a stimula imunitatea şi de a proteja contra bolilor cardiovasculare, şi are abilitatea de a ucide 14 tipuri de celule canceroase. Un compus bogat în sulf prezent în usturoi, denumit alicina, este eficient contra bacteriilor, viruşilor, ciupercilor şi paraziţilor, fără efecte secundare toxice.

Sursa: viataverdeviu.roAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL