Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce s-a întâmplat cu patru tone de droguri în valoare de 625 de milioane lei

Saturday, 15 December 2018, 11:25 Sursă: REALITATEA.NET

Este vorba de cocaină, heroină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. (n.r. – Ecstasy) şi bunuri care poartă urme de droguri, care au fost distruse cu sprijinul unui operator autorizat.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2003-2018, în cadrul a 634 de dosare penale instrumentate de către Poliţia Română, împreună cu procurorii DIICOT, soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

„Cele mai semnificative capturi de substanţe stupefiante ce au fost distruse sunt 2,5 tone de cocaină şi 323 de kilograme de heroină, confiscate în dosare penale constituite în anul 2016”, se arată în comunicatul IGPR.

În 2016, o cantitate de 2,5 tone de cocaină, care era transportată în mod disimulat în containere transoceanice, a f ost confiscată de Poliţia Română şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminaliate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit legii, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii formată din: un specialist din cadrul formaţiunii centrale a IGPR specializată în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi, judecătorul delegat cu executarea şi câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog şi al Ministerului Mediului


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL