Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce s-a întâmplat cu familia de sirieni dispărută în Iaşi, după ce a venit la Campionatul de Şah

Friday, 28 April 2017, 12:33 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit surselor citate, cei cinci sirieni aveau viza de sedere in Romania pana in 30 aprilie, ei plecand din tara, spre Damasc, unde au domiciliul, inainte de expirarea acestui termen.

Purtatorul de cuvant al Politiei Iasi, Anca Vajiac, declara joi, pentru News.ro, ca organizatorii Campionatului Mondial Scolar de sah s-au prezentat la politie pentru a anunta ca o familie de sirieni, compusa din doi adulti si trei copii, a disparut de la hotel. Copiii acestei familii au abandonat competitia, iar impreuna cu parintii au plecat de la hotelul din Iasi, unde erau cazati pe perioada turneului.

"Cele cinci persoane au viza de sedere in Romania pe tot parcursul concursului. Nu putem vorbi de o disparitie, ei uteau pleca oricand in acest interval. Se pot plimba fara probleme. Vom face verificari", a spus Anca Vajiac, purtatorul de cuvant al Politiei judetului Iasi. Primarul Iasiului, Mihai Chirica, declara ca este posibil ca sirienii sa fi parasit deja orasul si ca nu este exclus ca acestia sa ceara azil politic, pe fondul situatiei tensionate din tara lor natala.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL