Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Catalonia anunță închiderea granițelor. Restricții de călătorie și în Madrid

Thursday, 29 October 2020, 17:17 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

În Catalonia, restaurantele și barurile au fost închise. Joi, autoritățile locale au anunțat că intrările și ieșirile din regiune vor fi interzise, cu unele excepții.

În aceeași zi au fost anunțate restricții de circulație și în Madrid. Guvernul local a decis că în următoarele două weekenduri și în zilele de luni care le urmează vor fi impuse restricții la intrarea și ieșirea din regiune.

În Spania, în ultima perioadă, guvernele regionale au avut dispute permanente autoritățile centrale în legătură cu măsurile antiepidemice necesare.

Decretul privind instituirea stării de urgență prevede însă impunerea restricțiilor de circulație pentru o perioadă mai mare. Şefa executivului regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a solicitat Premierului o flexibilizare a interdicţiei de intrare şi ieşire din regiuni pentru a o aplica doar în ”zilele esențiale”, însă vicepremierul Carmen Calvo a exclus posibilitatea modificării hotărârii.

Premierul Pedro Sancez a propus reinstaurarea stării de urgență în toată țara pentru următoarele șase luni. Solicitarea este dezbătută în ședința de joi a Parlamentului.

Ministrul spaniol al Sănătății, Salvador Illa, a atras atenția, în fața Parlamentului, că urmează luni grele. ”Guvernul este conştient că cetăţenii au obosit după luni de eforturi şi sacrificii, timp în care nu au reuşit să facă ceea ce erau obişnuiţi înainte, să ne îmbrăţişăm familia şi prietenii (...) Dar nu este momentul să relaxăm măsurile, avem în faţa noastră săptămâni şi luni grele”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

Bilanțul epidemiei din Spania depășește 1,19 milioane de infectări și 35.466 de decese.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL