Care sunt efectele reale ale consumului de dulciuri

Monday, 18 September 2017, 11:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Gustul bun al dulciurilor nu iartă sănătatea organismului tău, astfel că, în timp, un consum constant de dulciuri poate avea repercusiuni nedorite. Studiile făcute de a lungul anilor de cercetătorii din domeniu au demonstrat că un consum exagerat de dulce favorizează apariția ridurilor, dar și riscul de a dezvolta celule canceroase în organism.

Majoritatea produselor din comerț au o anumită cantitate de zahăr rafinat, de la biscuiți până la chipsuri cu diverse condimente, astfel că este foarte greu de controlat cantitatea de zahăr pe care ajungi să o ingeri.

Legătura dintre gust și boală

Nici un dulce nu se face fără zahăr, iar despre acest condiment cercetătorii au ajuns la concluzia că mai ales cel rafinat este implicat atât în dezvoltarea cât și în răspândirea celulelor canceroase.

Cu cât este mai mare cantitatea de zahăr consumată cu atât mai grave pot fi problemele de sănătatea, deoarece apar probleme cu surplusul de kilograme, urmate de apariția diabetului, prezentând un risc crescut de a dezvolta cancer la sân, colon sau chiar prostată în cazul bărbaților.

Anumiți specialiști au demonstrat faptul că insulina este implicată în dezvoltarea cancerului deoarece stimulează factorul de creștere celulară.

În plus, un alt aspect asupra căruia ar trebui să reflectezi este acela că un consum ridicat și constant de zahăr slăbește flora intestinală, aspect care ajută la dezvoltarea infecțiilor fungice și cel mai clasic exemplu este bacteria Candida Albicans.

Dulcele „ajută” la apariția ridurilor

 

Cu cât este mai mare cantitatea de zahăr din organism cu atât mai repede pielea își pierde din elasticitatea sa. După ce l-ai ingerat, zahărul declanșează un proces în corpul tău ce poartă denumirea de glicare, proces ce influențează acțiunea colagenului și a elastinei.

În felul acesta ridurile premature își fac apariția, fiind tot mai vizibil efectul de îmbătrânire a pielii.

Află care este efectul consumului de dulce asupra sănătății AICIAdaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE