Care sunt adevăratele motive pentru care medicii recomandă ochelarii de soare

Thursday, 25 May 2017, 12:54 Sursă: REALITATEA.NET

De asemenea, este important ca ochelarii de vedere să fie cumpăraţi de la o optică medicală, pentru a garanta ochilor o protecţie de effect şi o calitate superioară a produsului ales.

1. Radiaţiile ultraviolete (produse de razele UV) afectează şi pot chiar să distrugă corneea şi retina. Atunci când sunt reflectate în apă sau pe zăpadă, razele de soare se intensifică şi pot afecta vederea până la orbire temporară sau chiar definitivă.

Este bine de ştiut că soarele poate fi la fel de puternic şi iarna, din cauza reflexiei pe zăpada, anotimp în care este important să purtăm ochelarii de soare în aceeaşi măsură precum vara.

2. Cercetătorii au demonstrat o conexiune între cataractă şi expunerea prelungită la soare, fără ochelari de protecţie.

De vină sunt efectele negative ale razelor ultraviolete asupra cristalinului. Studiile au demonstrat că ochelarii pot chiar încetini evoluţia cataractei şi degenerării ocular.

3. Confort. Când purtăm ochelari de soare, confortul ochilor noştri se apropie de cel pe care îl avem în mod normal, când nu suntem expuşi la soare puternic sau când suntem într-o încăpare luminată natural.

Lentilele ochelarilor de soare reduc efectul reflexiilor la anumite unghiuri pe suprafeţe lucioase. Lentilele polarizate ajută ochiul să vadă mai bine prin blocarea componentelor magnetice (verticale) ale luminii, de expemplu, în apă. Le puteţi găsi la orice optică medicală.

Atunci când ochelarii de soare sunt originali, cu lentila tratată corespunzător cumparaţi de la un centru avizat, ochii sunt protejaţi de razele UV, iar sănătatea noastră oculară este în siguranţă.

Pe lângă beneficiile medicale pe care ni le aduc ochelarii de soare, aceştia au şi un rol important în prevenirea îmbătrânirii accelerate şi a apariţiei ridurilor din jurul ochilor. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL