Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Care este starea de sănătate a medicului-erou Cătălin Denciu din Piatra Neamț! Ultimele vești din Belgia, anunțate de ministrul Nelu Tătaru

Sunday, 22 November 2020, 15:56 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

La opt zile de la internarea medicului Cătălin Denciu în spitalul militar din Bruxelles, ministrul Nelu Tătaru a anunțat că starea acestuia este „staţionară, este echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, se practică şi procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”.

Declarațiile au fost făcute cu ocazia vizitei de duminică la Spitalul Fundeni a președintelui Klaus Iohannis, la secția modulară din curtea Institutului Fundeni.

Ministrul Sănătății le-a mai declarat reporterilor că se menține și legătura cu familia, care va ajunge la Bruxelles într-o primă vizită la spitalul unde este internat medicul-erou.

„Vorbim şi cu familia. În decursul săptămânii viitoare, va merge soţia lui în Belgia, anunţată tot de medicii belgieni că ar putea fi posibil să fie detubat la sfârșitul săptămânii viitoare”, a spus Nelu Tătaru.

Reamintim că incendiul din secția ATI a Spitalulului Județean de Urgență Piatra Neamț s-a produs în seara de sâmbătă, 14 noiembrie 2020. În urma incendiului devastator din secția de ATI, mutată la etajul doi în aceeași zi, au murit 10 persoane și rănite încă șapte: șase pacienți bolnavi de coronavirus și medicul de gardă Cătălin Denciu. Cei șase răniți au fost transferați la Spitalul modular din Lețcani, de lângă Iași, în noaptea de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, spre duminică, 15 noiembrie 2020. Dintre aceștia, au murit, din nefericire, patru până duminică. Medicul Cătălin Denciu, cu arsuri pe cel puțin 70% din suprafața corpului, a fost adus în acea noapte la Spitalul de Urgență Floreasca din București, transferat în Belgia, duminică dimineață (15 noiembrie 2020 - n.red.), cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL