Captură importantă a poliţiei la graniţa cu Ucraina

Monday, 09 October 2017, 13:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În ziua de 7 octombrie a.c., polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit pe sensul de intrare în țară, ascunse într-un microbuz condus de un cetățean român și într-un autoturism marca Lada condus de o persoana de sex feminin din Ucraina, 620 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, conform unui comunicat publicat de Agerpres.

Ţigările au fost descoperite ascunse în scaunele microbuzului condus de către cetățeanul român, respectiv pe corpul și în bagajele personale ale femeii.

Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 900 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina — I.T.P.F. Sighetu Marmației, în urma unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, județul Suceava, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, totodată procedându-se la verificarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 7 colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.000 pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 175.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL