BUCUREŞTIUL, IDEAL PENTRU AFACERI. Ce scrie un cunoscut om de afaceri despre Capitală

Saturday, 26 July 2014, 16:56 Sursă: REALITATEA TV

Specialiştii conglomeratului Virgin scriu că Bucureştiul prezintă multe avantaje pentru cei interesaţi de organizarea unei noi afaceri.

Capitala României este lăudată pentru costurile mici de operare, numărul mare de specialişti în domenii precum IT, precum şi conexiunile de Internet de mare viteză. Potrivit unui top publicat de Bloomberg, ţara noastră se află pe locul cinci în lume, în ceea ce priveşte viteza Internetului.

În schimb, articolul arată faptul că printre dezavantajele prezente pentru orice nou întreprinzător străin în Bucureşti se numără dificultatea strângerii fondurilor necesare pentru un start-up, lipsa sprijinului pentru afaceri noi, birocraţia, şi piaţa internă slab dezvoltată.

În pofida criticilor, jurnaliştii de specialitate scriu că Bucureştiul reprezintă totuşi una dintre cele mai atractive locuri din lume pentru fondarea unui astfel de start-up. "Trecutul plin de greutăţi şi problemele economice au creat o cultură antreprenorială rezistentă, care a dus la rândul ei la un sector de afaceri în continuă creştere", se mai arată în articolul publicat pe Virgin.com.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE