Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, ANUNȚ despre prețurile testelor coronavirus de pe piața românească

Thursday, 19 November 2020, 13:28 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Președintele Consiliului Concurenței spune că românii ar trebui să compare mai multe preţuri la testele coronavirus şi să aleagă oferta cea mai ieftină, pentru că există diferenţe foarte mari de preţuri pe piaţă.

Bogdan Chiriţoiu a participat, joi, la conferinţa „Evoluţia economiei în sectoare-cheie 2020”, organizată de Consiliul Concurenţei şi PRIA Events.

„Dacă în sectorul alimentar am văzut că lucrurile au continuat să meargă ok, chiar fiind sub şoc, pe zona de produse medicale pieţele nu au funcţionat. Am văzut fenomenele speculative din perioada de început a pandemiei, când preţurile au crescut la măşti, la dezinfectanţi, vedem acum pe zona testelor de tip PCR, vedem diferenţe foarte mari de preţuri, deci e clar că nu este o piaţă stabilizată şi nu rezistă la şocuri. Vom fi şi mai atenţi decât am fost până acum”, a spus Chiriţoiu, potrivit Agerpres.

Întrebat ce le recomandă oamenilor, în această perioadă când există o cerere mare de astfel de teste, el a răspuns că oamenii trebuie să fie foarte atenţi, să compare mai multe preţuri şi să aleagă oferta cea mai ieftină.

Pentru oameni: să fie atenţi, să nu se repeadă la primul furnizor, să verifice două, trei, patru locuri, pentru că diferenţele de preţ sunt mari şi pot găsi oferte foarte bune în piaţă la sau sub preţul mediu din alte state”, a mai recomandat preşedintele Concurenţei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL