Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bilanț RECORD de coronavirus în Coreea de Sud - cea mai mare creștere a cazurilor într-o singură zi

Friday, 04 December 2020, 12:01 Sursă: realitatea.net, CNN

Autor: Ioana Stanescu

 

Coreea de Sud a raportat 629 de noi cazuri de COVID-19 joi, care este cel mai mare număr de infecții zilnice din țară de la 2 martie, informează CNN.

Dintre noile cazuri de joi, 600 au fost transmise local iar 29 au fost importate din străinătate, potrivit Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor.

Majoritatea infecțiilor COVID-19, și anume 463 de cazuri, au fost raportate în zona metropolitană din Seul. În plus, au fost raportate și alte șapte noi decese.

Noile cifre COVID-19 din Coreea de Sud sunt 36.332 de cazuri de COVID-19 raportate în total până vineri dimineață și 536 de decese din cauza infectării cu noul coronavirus.

La sfârșitul lunii noiembrie, Guvernul a reimpus reguli stricte de distanțare socială în capitala Seul și regiunile învecinate la doar o lună după relaxarea restricțiilor, când s-a considerat că al doilea val al pandemiei a fost adus sub control.

Experții susțin că Guvernul ar fi relaxat prea repede regulile după ce numărul de infecții înregistrate în 24 de ore, pe 26 noiembrie, a depășit pragul de 500 de cazuri pentru prima dată după 6 martie - au fost raportate 583 de noi cazuri.

Coreea de Sud s-a confruntat cu un prim val al coronavirusului la sfârșitul lunii februarie, pandemia fiind atunci alimentată de adunările unei secte religioase.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL