Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bilanț M.A.I. ora 15:00: 318 sesizări privind procesul electoral și amenzi de 38.000 de lei

Sunday, 27 September 2020, 15:56 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

De la deschiderea urnelor până la ora 15:00, autoritățile au primit 318 sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni care au legătură cu procesul de votare. 119 nu s-au confirmat în urma primelor verificări, iar în cazul a 111 se efectuează în continuare cercetări, a anunțat Dajbog.

Au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 avertismente scrise și 34 amenzi, în valoare de 38.000 de lei. Principalele nereguli constatate au fost continuarea propagandei electorale, sfătuirea algătorilor cu cine să voteze și fotografierea sau filmarea buletinelor de vot.

Purtătorul de cuvânt al M.A.I. a informat și că se fac cercetări cu privire la 37 de infracțiuni precum coruperea alegătorilor sau fraude la vot.

Dajbog a enumerat mai multe situații în care au fost sesizate autoritățile. 

În Măgurele, Ilfov, un bărbat a fost reținut după ce a oferit 200 de lei altor două persoane pentru a vota un anumit candidat În urma unei altercații între doi candidați, în fața unei secții de votare din Moldova Nouă, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru loviri și alte violențe. La o secție din orașul Târgu Secuiesc, un candidat a refuzat să poarte masca de protecție în secție, fiind amendat cu 1.800 de lei. În Constanța, un alegător ar fi luat ștampila după ce a votat, polițiștii deshizând un dosar penal pentru furt. În Sebeș, polițiștii s-au sesizat din oficiu după ce o urnă mobilă a fost transportată fără asigurarea pazei. În acest caz, se fac verificări pentru nerespectarea regimului urnei de vot.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL