Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bilanț M.A.I. ora 12:00: Amenzi de 8.700 de lei pentru 16 fapte contravenționale privind procesul electoral

Sunday, 27 September 2020, 13:00 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Din cele 96 de sesizări depuse, în 48 de cazuri de efectuează în continuare cercetări. De asemenea, au fost constatate 16 fapte contravenționale, pentru care s-au aplicat amenzi de 8.700 de lei și patru avertismente scrise. S-au primit sesizări pentru nouă infracțiuni, cinci persoane fiind cercetate în aceste cazuri, a mai anunțat Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al M.A.I. a subliniat că cele mai multe sesizări au vizat continuarea propagandei electorale, turismul electoral, votul multiplu, fotografierea sau filmarea buletinelor de vot în timpul exercitării dreptului la vot, coruperea alegătorilor, sfătuirea alegătorilor la secțiile de votare sau în perimetrul de 500 de metri să voteze sau nu un anumit candidat.

Dajbog a enumerat mai multe situații în care au fost sesizate autoritățile. 

În Sectorul 5 din București, polițiștii au fost sesizați că într-o secție se distribuiau mai multe buletine de vot către anumiți votanți, dar aspectele nu s-au confirmat. 

În Ilfov au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale de 3.000 de lei pentru comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul secției de votare.

În Giurgiu, într-o secție a fost sesizat faptul că un reprezentant al secției sugerează votanților cu cine să voteze. În urma cerectărilor, s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă, iar apelantul a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei.

În Dâmbovița, polițiștii fac cercetări pentru violarea confidențialității votului după ce au fost sesizați că într-o secție de votare ar fi fost instalată o cameră video. 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL