Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Beneficiile vinetelor. Conţin o substanţă care ne ţine creierul sănătos

Thursday, 17 September 2015, 12:13 Sursă: REALITATEA.NET

Printre beneficiile vinetelor pentru sănătate trebuie menţionat faptul că sunt foarte indicate persoanelor care ţin dietă. De exemplu, 100 de grame de vinete au aproximativ 25 de calorii.

Mai mult, în timpul curelor de slăbire sunt excelente în curele de slăbire şi pentru că au un conţinut important de minerale, vitamine, fibre şi proteine.

Însă trebuie să ştiţi că în curele de slăbire nu trebuie să mâncaţi vinete prăjite, pentru că au o mare capacitate de a absorbi uleiul şi sunt foarte greu de digerat. De aceea, pentru a vă bucura de beneficiile vinetelor, trebuie să legătiţi pe grătar sau să le coaceţi.

Vinetele au conţinut de nasunină, un antixodant important pentru creier, pentru că protejează membrana celulară a lipidelor. Nasunina este un antioxidant important mai ales în cazul femeilor aflate la menopauză. De asemenea, vinetele conţin acid clorogenic, care are proprietăţi antivirale, împiedică schimbările mutagenice şi ajută organismul să scadă colesterolul rău, scrie Adevărul.ro.

Vinetele au conţinut important de fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. Însă nutriţioniştii spun că aceşti fitonutrienţi se găsesc în coaja vinetei, aşadar să nu o aruncaţi. Se mai spune că prin conţinutul crescut de fibre, proprietăţile vinetelor pentru sănătate sunt şi în ceea ce priveşte protecţia tractului digestiv şi împiedică apariţia cancerului de colon.

Datorită vitaminei K şi bioflavonoidelor, care întăresc vasele de sânge, consumul de vinete vă ajută să scăpaţi de eventualele cheaguri de sânge. Astfel, proprietăţile vinetelor pentru sănătate sunt şi în ceea ce priveşte reducerea semnificativă a riscului de infarct şi accidente vasculare cerebrale. Se mai spune despre vinete şi că sunt de mare ajuto în tratamentele aterosclerozei şi a gutei. De asemenea, vinetele sunt indicate şi pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil şi de gastrită cronică, ajută la întărirea oaselor, combaterea osteoporozei şi a osteoartritei.

Trebuie să ştiţi şi că prin congelare, vinetele păstrează în jur de 70% din substanţele minerale şi se pot păstra astfel în jur de 5 luni, apoi îşi pierd din proprietăţi semnificativ.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL