Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Belgia intră în CARANTINĂ, de duminică. Sistemul medical, la pâmânt

Friday, 30 October 2020, 20:51 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Țara noastră se află într-o stare de urgență sanitară. Presiunea este imensă, așa cum ați văzut, fără îndoială, în ultimele zile. În momentul de față, există o singură alegere și aceasta este pentru noi toți să susținem sectorul de asistență medicală cât de mult putem. Trebuie să ne limităm cât mai mult posibil contactele fizice”, a spus Premierul, citat de hotnews. Acesta a precizat că resticțiile impuse vor fi reevaluate la începutul lunii decembrie. 

De duminică, magazinele neesențiale vor fi închise, fiind posibilă doar ridicarea produselor, iar telemunca va fi obligatorie acolo unde este posibil. În caz contrar, la birou vor fi obligatorii purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței. Școlile rămân închise până pe 15 noiembrie.

Cel puțin o lună, nu vor mai fi permise vizitele la domiciliu ale altor persoane decât membrii familiei sau apropiații. Oamenilor care locuiesc singuri li se va permite să aibă două contacte.

În aer liber, întrunirile vor fi permise în continuare, însă cu participarea a maximum patru persoane, cu mască și cu respectarea distanței sociale. 

Bilanțul epidemiei din Belgia a ajuns, vineri, la 392.260 de cazuri de Covid-19 și 11.308 decese. În doar 24 de ore, țara a înregistrat 23.921 de noi infectări și 138 de decese.

 

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL