Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bărbatul acuzat că l-a ucis pe omul de afaceri Mihai Ionescu, cercetat sub control judiciar

Thursday, 23 June 2016, 23:48 Sursă: REALITATEA.NET

Judecătorii au respins propunerea parchetului şi au dispus ca Alexandru Găină să fie plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Alexandru Găină, fiul unui fost colonel din Ministerul Afacerilor Interne, a fost reţinut, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind suspectat că l-a ucis, în 1998, pe omul de afaceri Mihai Ionescu.

Există multe elemente care conduc la ipoteza unui asasinat la comandă, a declarat, miercuri, Adrian Tîrlea purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, după reţinerea lui Alexandru Găină.

Cercetările au fost efectuate inclusiv cu sprijinul Inspectoratului General de Imigrări şi al autorităţilor judiciare italiene, în condiţiile în care, încă de la momentul comiterii crimei, a fost lansată în presă ipoteza implicării mafiei italiene.
 
De asemenea, există indicii că victima obişnuia să împrumute sume considerabile de bani, de ordinul sutelor de mii de dolari.
 
"La data de 15 iulie 1998, în jurul orei 22.15, victima I.M., în vârstă de 48 de ani, a fost împuşcată în timp ce se afla la volanul autoturismului, în faţa locuinţei sale situate în sectorul 2, asupra acesteia fiind trase mai multe focuri cu o armă letală", informează Parchetul.
 
În ultimii doi ani, în dosar au fost reaudiaţi peste 40 de martori, au fost efectuate numeroase identificări de persoane şi au fost reevaluate listingurile telefonice din perioada săvârşirii faptei.

"Din probele administrate în cauză a reieşit faptul că, după o supraveghere prealabilă în vederea pregătirii comiterii faptei, inculpatul Găină Alexandru-Constantin a executat trei focuri cu o armă letală procurată în acest scop, în direcţia victimei I.M., provocându-i plăgi în zona toracelui, leziuni grave care în scurt timp au condus la decesul acesteia", mai precizează Parchetul.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL