Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bănicioiu, despre Cantacuzino: Soluția este de a restructura, de a relua licențele pentru vaccinuri

Wednesday, 18 March 2015, 19:08 Sursă: REALITATEA.NET

"Soluția nu este numai de a protesta, soluția este de a restructura, de a relua licențele, pentru că altfel nu va produce niciodată nimic, nu poți să scoți bani dacă nu produci. Ceea ce produci trebuie să fie conform normelor europene. Restructurare înseamnă că oamenii care efectiv nu își găsesc locul acolo și nu se încadrează în fișa postului trebuie să plece. Lucrul acesta trebuia să se întâmple de foarte mult timp. Este o OUG pe care o discutăm cu ei, este în curs de avizare pentru a șterge datoriile. Tocmai juriștii imaginează acum și o altă posibilitate", a declarat Bănicioiu, la Spitalul "Marie Curie".

Totodată, Bănicioiu a precizat că institutul ar fi trebuit să treacă sub coordonarea Ministerului Educației, încă din anul 2012, și că situația actuală este cauzată în mare măsură de managementul defectuos.

"Tocmai vin de la o discuție cu reprezentanții sindicatelor de la Cantacuzino. La un moment dat spuneau că este bine să meargă la Cercetare. Ministerul Sănătății le-a îndeplinit acel deziderat, care cred că era o chestiune bună și trebuia să se întâmple din 2012. Una dintre consecințe este poate tocmai asta, că nu s-a întâmplat din 2012. Faptul că ne mirăm în 2015 că s-au pierdut toate licențele undeva între 2005 și 2012, cred că trebuie să dea de gândit și cred că aici și sindicatul trebuie să spună de ce nu au spus nimic până acum", a susținut ministrul Sănătății.

Peste 300 de angajați ai Institutului Cantacuzino au protestat, miercuri, în fața sediului Guvernului, nemulțumiți de faptul că nu și-au primit o parte din salariile pe ultimele trei luni și că nu există nicio perspectivă optimistă, în cazul instituției.

"Salariații institutului nu și-au primit drepturile salariale de trei luni sau au primit o parte dintre ele. Din 17 septembrie există o comisie interministerială care, în șase luni, nu a găsit nicio soluție pentru rezolvarea situației institutului. Se tergiversează din partea Guvernului găsirea unor soluții concrete pentru salvarea institutului", a declarat pentru Agerpres, președintele Sindicatului TESA, de la Institutul Cantacuzino, dr. Toader Marian.

Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL