Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertisment de la Vatican! Consumerismul lunii decembrie, "un virus care atacă credinţa la rădăcini!"

Monday, 02 December 2019, 09:32 Sursă: agerpres.ro

Papa Francisc a avertizat, duminică, în timpul unuia dintre cele mai aglomerate weekend-uri de cumpărături din acest an, asupra dorinţei exacerbate de consum din perioada premergătoare Crăciunului, descriind consumerismul drept un ''virus care atacă credinţa la rădăcini'', informează DPA.

''Trebuie să expunem iluzia că eşti fericit atunci când ai multe lucruri. Rezistaţi luminilor strălucitoare ale consumului care strălucesc pretutindeni în această lună", a declarat papa Francisc în timpul unei slujbe la Vatican.

Comentariile Papei au venit între ''Black Friday'' şi ''Cyber Monday'', perioada de după Ziua Recunoştinţei în care magazinele oferă reduceri speciale şi oferte la începutul sezonului festiv al cumpărăturilor de Crăciun.

Cumpărătorii din Statele Unite au cheltuit o sumă record de 7,4 miliarde de dolari online în timpul ''Black Friday'', potrivit cifrelor Adobe Analytics date publicităţii sâmbătă.

Papa a criticat consumerismul spunând că ''lucrurile nu sunt niciodată îndeajuns''. ''Trebuie să depăşim tentaţia (de a crede) că sensul vieţii înseamnă acumulare'', a adăugat Suveranul Pontif.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL