Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertisment Alexandru Rafila despre evoluția epidemiei de coronavirus! Ce se va întâmpla în perioada următoare în România

Friday, 07 August 2020, 19:05 Sursă: realitatea.net, RRA

Autor: Ioana Stanescu

 

„În tot mai multe localități din România sunt confirmate cazuri de COVD-19, iar față de perioada a stării de urgență boala s-a extins”, este de părere doctorul microbiolog Alexandru Rafila, relatează Radio România Actualități.

Reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății a susținut, într-o intervenția la RRA, că situația este îngrijorătoare, iar, dacă numărul de cazuri noi nu începe să scadă, sistemul medical va fi pus la grea încercare.

„Dacă în timpul stării de urgenţă aveam, să spunem, 450-500 de localități unde existau cazuri, acum discutăm de 1.200 de localități unde există cazuri. Deci, este clar că boala s-a extins la nivel național și situația în niciun caz nu putem să o caracterizăm ca fiind mai bună acum și să ne amăgim cu ideea că dacă facem mai multe teste şi avem mai multe cazuri, de fapt, nu este niciun fel de problemă.
 
Problema există și lucrul ăsta se reflectă în doi indicatori: numărul persoanelor care sunt internate Secțiile de Terapie Intensivă, adică sunt cazuri grave, și numărul deceselor, peste 45.
 
Situația este îngrijorătoare şi, dacă nu se stabilizează acest număr de cazuri noi şi să intrăm şi pe o pantă descrescătoare, cum ar fi de dorit, atunci supraaglomerarea sistemului de sănătate se poate produce”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit RRA.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL