Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Averea Casei Regale a României: Ce a lăsat REGELE MIHAI urmaşilor săi

Sunday, 17 December 2017, 09:11 Sursă: REALITATEA TV

Dincolo de aspectele legate de valori, spiritualitate sau moștenire culturală, moartea Regelui Mihai poate aduce o mare problemă propriei sale familii. Și anume … moștenirea. Sigur, există și marea șansă ca averea Coroanei să nu reprezinte o piedică vizavi de viitorul Casei Regale dar este bine să știm despre ce este vorba.

TOP 300 Capital poziționa Casa Regală a României, în urmă cu doi ani, pe locul 81, cu o avere estimată la 60 de milioane de euro. O sumă relativă dacă ne gândim că, de exemplu, castelul Peleș este foarte greu de evaluat. 

Avuția Coroanei este administrată de Consiliul Regal, și constă în: patru castele, aproape 19.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, un imobil și terenuri în Sinaia și câteva cabane în zona Azuga-Predeal. 

Un mizilic dacă ne apucăm să comparăm cu averea pe care o deținea Casa Regală la finele anului 1947: 29 de palate și castele, aproape patru milioane de acțiuni, zeci de clădiri și cabane în toată România, cinci fabrici, 15.000 de hectare de teren arabil, două yahturi, aproape 137.000 de hectare de pădure și 708 medalii jubiliare și monede de aur în greutate totală de circa 15 kg.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL