Australia, măsură incredibilă împotriva pedofililor: ”Este o PREMIERĂ mondială”

Tuesday, 30 May 2017, 09:23 Sursă: REALITATEA.NET

Australia vrea să anuleze pașapoartele cetățenilor săi condamnați pentru pedofilie. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe de la Canberra.

Adaugă părerea ta

Potrivit Agerpres, măsura este o premieră mondială și urmează să fie prezentată în curând în parlament. Aceasta este menită să le interzică pedofililor condamnați să părăsească țara.

'Noua lege le va interzice pedofililor condamnați să părăsească Australia sau să aibă un pașaport australian', a declarat ministrul afacerilor externe australian, Julie Bishop. 'Doar anul trecut, aproape 800 de pedofili înregistrați au călătorit în afara Australiei', a subliniat ea.

Majoritatea dintre ei, care s-au dus în țări asiatice, au ignorat obligația care le-a fost trasată de a-și semnala călătoriile la poliție, a adăugat ea, precizând că jumătate dintre ei prezentau un risc de recidivă.

Mai multe cazuri de pedofilie în străinătate au atras recent atenția presei în Australia, cum este și condamnarea în octombrie, în Bali, la 15 ani de închisoare, a lui Robert Andrew Fiddes Ellis, de 70 de ani, pentru agresiuni sexuale împotriva a 11 fetițe și adolescente.

'Nicio țară nu a luat măsuri atât de puternice pentru a-și împiedica cetățenii (pedofili) să plece în străinătate, adesea în țări expuse, pentru a viola copii. Este o premieră mondială', a subliniat la rândul său ministrul australian al justiției, Michael Keenan.

Dacă această măsură va fi adoptată, aproximativ 20.000 de pașapoarte ce aparțin unor persoane care și-au ispășit pedeapsa pentru pedofilie, dar care continuă să se afle în atenția serviciilor judiciare.