Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aproape 800 de unități de învățământ au intrat în scenariul roșu. Date oficiale ale Ministerului Educației

Wednesday, 14 October 2020, 17:47 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, situația în țară este următoarea:

- în Scenariul 1, care presupune participarea fizică a preșcolarilor și elevilor la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, se află 11.633 de unități de învățământ.

- în Scenariul 2 sunt 5.234 de unități de învățământ. Acest scenariu presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

- În Scenariul 3, care presupune participarea online, se află 789 de unități de învățământ. 233 dintre acestea au intrat în acest scenariu ca urmare a cazurilor de Covid-19 înregistrate, iar 556 apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare. 

Reamintim că, potrivit ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării și al Ministrului Sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL