ANAT: Situaţia din Grecia nu afectează vacanţele românilor, dar lichiditățile în euro sunt necesare

Monday, 29 June 2015, 18:57 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"În relaţiile comerciale dintre turoperatorii români şi greci nu a intervenit, până în acest moment, nicio modificare care să afecteze vacanţele românilor în Grecia, cele deja contractate prin intermediul agențiilor de turism membre ANAT, precum şi cele care urmează a fi cumpărate prin aceeași operatori economici. Nu există niciun fel de informaţii, până în prezent, care să determine turoperatorii români să redirecţioneze turiştii către alte destinaţii. Charterele deja programate către diferite insule grecești vor fi operate în continuare, după același program, iar turiștii vor beneficia de vacanța aleasă.

Hotelurile partenere ale agențiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului și de oferirea condițiilor de cazare contractate de către turiștii români. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi membrii săi monitorizează permanent situaţia din Grecia pentru a informa prompt publicul", se arată în comunicatul ANAT.

Președintele ANAT, Aurelian Marin, a subliniat faptul că "românii care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro".

“Românii care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au făcut-o şi alte patronate de turism din Europa, mai ales după decizia de închidere a băncilor în această săptămână și limitarea retragerilor de la bancomate. De asemenea, cei care pleacă în Grecia continentală, cu mașina proprie, sunt sfătuiți să alimenteze cât mai aproape de granița cu Grecia pentru a preveni înghesuiala de la stațiile de alimentare”, a declarat Aurelian Marin.

Estimările asociației arată că peste 120.000 de români au optat în 2015 pentru o vacanță în Grecia. În perioada mai-septembrie, turoperatorii români au programate chartere zilnice către insule grecești, respectiv chartere cu autocarul către Grecia continentală. Aproximativ 30-35% dintre românii care ajung în Grecia pleacă pe cont propriu, se mai precizează în comunicatul ANAT. 


 

Criză în Grecia: băncile închise până pe 6 iulie. Retragerile de bani, limitate


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE